Bodemleven is belangrijk voor planten. Planten kunnen zeer gemakkelijk suikers produceren door de fotosynthese, maar hebben het veel moeilijker met het opnemen van de ruwe voedingsstoffen in de bodem. Bij het bodemleven is dit net het omgekeerde. Het kan zeer moeilijk suikers produceren maar kan veel  beter de voedingsstoffen uit de bodem opnemen.

Wat gebeurt er? Het bodemleven geeft de reeds door haar verteerde voedingsstoffen af aan de wortel van de plant en de plant geeft het bodemleven suiker. Dit zorgt ervoor dat de plant veel efficiënter haar energie benut en dit vertaalt zich dan ook in een snellere groei en een grotere en gezondere plant.

De beste levende humus om uw bodem mee te bemesten is wormenmest. Het speciale aan wormenmest is niet alleen de eigenschappen van de mest, maar ook de biologie. De mest van aardwormen bevat zeer veel bacteriën en schimmels (zoals Mycorrhiza en Trichoderma) en zorgt voor een explosie van bodemleven in de grond.

De groeiboost die planten krijgen na het toedienen van wormenmest, komt dus niet alleen van de samenstelling van de mest, maar vooral ook doordat het sterk toegenomen microleven massaal voedsel in de bodem beschikbaar stelt aan de planten.

Dus wormenmest, dat moet u hebben!